09 Ogos 2010

Band Febret Baru Gua Tahun 2010

video

Nama : Correctamundo (kor-rekt-ta-mun-do)

Released : 2010

Origins : Melaka

Band yang secara metaforik nya membawa seni ke dalam dunia seni. Sememangnya berbeza dengan band-band indie yang lain. Mungkin sebab itu gua cop kan diorang ni sebagai band feberet gua tahun ni.

Tahniah juga kepada mereka di atas achievement sulung (dalam bidang seni musik) yang dianugerahkan pada Ahad, 9 Ogos 2010 yang lepas. Bila omputeh punya proverb cakap 'a music to my ear', secara literal nya memang diorang ni bagi sedap telinga gua dengar.

Sekarang gua nak share kat seluruh dunia bahawa kat Malaysia pun ada The Killers. Enjoy..

nota-magnet-peti-ais : vokalis tu budak sekolah gua. Ada ciri-ciri pewaris Butterfingers.

4 ulasan: